nieuws

Minister wil werkwijze portiers zelf ervaren

Horeca

Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie gaat binnenkort samen met enkele jongeren een avondje stappen. Op uitnodiging van horecaondernemers zal ze zelf ervaren hoe het beleid aan de deur bij discotheken en andere uitgaansgelegenheden is, hoe portiers werken en hoe jongeren zich gedragen.

Verdonk kondigt dat aan in een brief aan de Tweede Kamer over de aanpak van discriminatie in het uitgaansleven. Ze geeft daarin aan de hand van praktische voorbeelden opnieuw aan dat ze voorstander is van een combinatie van preventieve activiteiten, die in veel gevallen haar voorkeur hebben, en repressieve maatregelen door politie en justitie.

De minister was eerder dit jaar betrokken bij een horeca-actie. Op uitnodiging van de jongerenvereniging van de VVD, de JOVD, nam de VVD-minister deel aan een toer langs restaurants, winkels en andere allochtone zaken in ons land. Doelstelling van de ‘kebabtoer’ was het bevorderen van de verbroedering met andere culturen in ons land.

Reageer op dit artikel