nieuws

monaco aan de maas, geen ‘financieel’ succes

Horeca

De formule-1-demonstratie door de binnenstad van Rotterdam is zondag succesvol verlopen. Volgens de organisatie van ‘Monaco aan de Maas’ keken honderdduizenden toeschouwers naar shows van onder meer formule-1-coureurs Christijan Albers en Robert Doornbos. Er waren slechts twee minpuntjes te noteren: De regenbuien en het snelle uitvallen van Ho-Pin Tung. De Nederlandse Chinees moest zijn Williams-BMW al na enkele minuten stilzetten wegens een defecte aandrijfas. ,,Maar ik vind het dapper van al die mensen dat ze de regen hebben getrotseerd”, aldus Herman Vaanholt, een van de organisatoren.

Vaanholt zei dat ‘Monaco aan de Maas’ financieel geen succes is geworden. ,,We zullen zwaar in de min eindigen”, aldus Vaanholt. ,,Dat wordt vooral veroorzaakt door het ontbreken van een hoofdsponsor. Ik denk dat we enkele tonnen te kort komen.”

De organisatie zegt rekening te hebben gehouden met een negatief resultaat en benadrukt alle rekeningen te betalen. Vaanholt twijfelt nog of hij volgend jaar ook een ‘Monaco aan de Maas’ zal organiseren. Diens compagnon Robert Heilbron is positiever: ,,Ik heb wel de intentie om door te gaan.”

Volgens een politiewoordvoerder is het evenement zonder een wanklank verlopen. ,,Er heerste een prima sfeer”, aldus een zegsman. ,,De afzettingen en veiligheidsmaatregelen hebben goed gewerkt.’

Reageer op dit artikel