nieuws

motoren, vette snacks en excentrieke figuren

Horeca

De 17e Harley-Dag Breda op zondag 21 augustus belooft het grootste Harley-Davidson-evenement in Europa te worden. De organisatie verwacht 7000 Harley-rijders uit heel West-Europa en tienduizenden bezoekers. Glimmend gepoetst chroom, bulderende motoren, stevige rockmuziek, motorstuntwerk, excentrieke figuren en vette snacks bepalen die dag de sfeer in de binnenstad van Breda.

De Harley-Dag is uitgegroeid tot een van de grote evenementen van Breda. Vorig jaar trok het feest voor motorliefhebbers 60.000 bezoekers. Die brachten een geldstroom van 2,2 miljoen euro op gang, blijkt uit onderzoek door de Nederlandse Hogeschool voor Toerisme en Verkeer.

De organisatie heeft dit jaar voor het eerst de berijders en liefhebbers van de legendarische Indian-motoren uitgenodigd. In samenwerking met de Indian Club Nederland is een intocht op deze motoren voorbereid. De stoet zal worden begeleid door leden van de Silent Grey Fellows, een club Harley-rijders met motoren van voor 1966.

Andere onderdelen van het programma zijn op zaterdagavond de Harley Night met optredens op drie podia en op zondag shows steile-wand-rijden op Indian-motoren, een markt met artikelen voor Harley-liefhebbers en muziek op zeven podia. Leden van de organisatie hebben zelf een machine ontwikkeld waarmee berijders de kracht van Harleys kunnen laten meten.

Reageer op dit artikel