nieuws

Nederlandse topkoks troeven Franse collega’s af

Horeca

Nederlandse topkoks, waaronder Edwin Kats van het Amstelhotel en Joop Braakhekke van Le Garage, hebben de strijd aangebonden met de Franse tweeling Laurent en Jacques Pourcel. Eindstad: 2-1 voor Nederland.

Dat is de uitkomst van de ludiek opgezette kooktreffen tussen Nederlandse en Franse koks. Het idee van een ‘wedstrijd’ vloeide voort uit het plan om een smaakfestival in Montepellier te organiseren. Joop Braakhekke, tv-kok Alain Caron, tweesterrenkok Edwin Kats en Supperclubkoks Michiel van der Eerde en Joost de Bruijn voelden wat voor een duel met Frankrijk.

De Nederlandse koks kookten in het Relais & Chateau Le Jardin des sens in Montepellier, de tweesterrenzaak van de kooktweeling Laurent en Jacques Pourcel. Dit jaar verloor een zaak overigens één Michelinster. Volgens Braakhekke won Nederland nipt met 2-1. Vooral op het gebied van creativiteit en smaak scoren de Nederlanders beter. De Fransen toonden zich oppermachtig in de wijnkeuze bij de gerechten.

Reageer op dit artikel