nieuws

officiële aftrap campagne gemeentelijk havenbedrijf amsterdam bij pta

Horeca

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam (GHA) wordt hoofdsponsor van het kunstinitiatief Art-for-SAIL. Het GHA kiest daarmee ook voor Art-for-SAIL als kader voor de aftrap van een eigen campagne, ART-on-a-BOX. Deze nieuwe campagne van het GHA vestigt aandacht op het belang van containerschepen voor de groei van het Amsterdamse havengebied.

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam (GHA) heeft voor haar campagne twaalf kunstenaars uitgenodigd om containers te beschilderen, met als onderwerp: ‘iets wat Amsterdam typeert’. Deze beschilderde containers kunnen worden ingezet in de vaart. Tijdens SAIL 2005 zal kunstenaar Hugo Kaagman de eerste container beschilderen in zijn eigentijdse toepassing van Delfts blauw. Hugo Kaagman is tevens een van de vijf juryleden van Art-for-SAIL.

Op vrijdag 19 augustus om 10.00 uur geeft wethouder Mark van der Horst bij de Passengers Terminal Amsterdam het officiële startsein voor de ART-on-a-BOX campagne.De sponsoring van Art-for-SAIL past in de visie van Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam die luidt: ‘Creëren is ondernemen’. Hans Gerson, directeur van het GHA: “Je onderneemt iets als je creatief bent. En andersom. Als Amsterdams bedrijf zien we graag de mooie dingen die kunstenaars ons nu al eeuwen bieden. Kunstenaars, vooral jonge kunstenaars, verdienen meer dan ze krijgen. Daarom treedt het GHA graag op als sponsor van Art-for-SAIL.”

Art-for-SAIL is een initiatief van de Stichting Art Initiatives dat begin 2005 is opgericht door Sandra Boer. Tijdens SAIL 2005 nemen 50 jonge kunstenaars deel aan een nieuw experiment in de Nederlandse kunstwereld: Art-for-SAIL. Vijf dagen lang is SAIL hun werkterrein. Art-for-SAIL biedt zo jonge, veelbelovende kunstenaars een nieuw podium. Tegelijkertijd brengt het een groot publiek in aanraking met hedendaagse kunst. De tijdens SAIL gemaakte kunstwerken worden tentoongesteld op de Art-for-SAIL expositie in Loods 6 op het KNSM-eiland. Deze is al vanaf 18 augustus open voor publiek.

Reageer op dit artikel