nieuws

Opkoper inboedel De Librije bijna failliet

Horeca

De gemeente Apeldoorn neemt voorlopig de vergunningaanvraag van Leo Peeters niet in behandeling. Daarmee dreigt de nog te openen studentensociëteit van Peeters failliet te gaan. Peeters moet ook nog 59.000 euro betalen aan veilingmeester Cees Lubbers voor het opkopen van inboedel van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

Peeters heeft op zijn beurt bij de gemeente Apeldoorn een schadeclaim van 130.000 euro neergelegd. De gemeente moet binnen tien dagen dit bedrag overmaken omdat door schuld van de gemeente een faillissement dreigt, zo stelt Peeters. De Apeldoorner vindt dat hij door de houding van de gemeente niet met zijn zakelijke activiteiten heeft kunnen beginnen.

De gemeente Apeledoorn heeft de horecavergunningaanvraag van Peeters niet in behandeling genomen, omdat hij de benodigde stukken niet op tijd zou hebben ingeleverd. Door het ontbreken van de vergunning blokkeert de bank een krediet van 100.000 euro van Heineken voor de studentensociëteit De Gastentafel aan de Markstraat in Apeldoorn.

Peeters kreeg enkele weken geleden bekendheid als ‘nummer 54’ tijdens de inboedelveiling van De Librije van Jonnie en Thérèse Boer. Hij kaapte voor de neus van anderen stoelen, schilderijen en bestek weg. Daags na de veiling keerde de vrachtauto vol geveilde spullen weer huiswaarts richting Zwolle toen bleek dat Peeters niet over het geld beschikte. Inmiddels heeft veilingmeester Lubbers een deurwaarder ingeschakeld.

Reageer op dit artikel