nieuws

Opvolger restaurant La Tour gezocht

Horeca

De organisatie van de kookwedstrijd om de Roussillon Dessert Trophee 2005 zoekt een opvolger voor restaurant La Tour. Het restaurant van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee won vorig jaar de prestigieuze kookmatch. De wedstrijdleiding roept restaurants op om zich in te schrijven voor de kookwedstrijd.

De finale van de wedstrijd vindt plaats op 10 januari 2006 tijdens de vakbeurs Wine Professional. Voorafgaand aan de eindstrijd houdt de organisatie op 7 november een voorronde. Dit jaar staat in de wijn/spijs-wedstrijd de wijnsoort Rivesaltes centraal. De winnaar wint een reis naar de Roussilon en een stage op de patisserieschool van de Franse wereldkampioen Olivier Bajard.

Alle restaurants in ons land kunnen meedoen, zo laat de organisatie weten. Het is alleen nodig om een team van twee personen in te schrijven voor het maken van verrassende, creatieve en lekkere desserts. Potentiële deelnemers kunnen inschrijven via mailadres marijn@totpr.nl. De vakjury wordt dit jaar gevormd door sommelier Allard Sieburgh van tweesterrenrestaurant De Zwthheul, culinair journalist Onno Kleyn, patissier Jeroen Goossens van Crème de la Crème en culinair wijnschrijver Magda van der Rijst.

Reageer op dit artikel