nieuws

Opvolger van restaurant Boreas gezocht

Horeca

De organisatie van wedstrijd om de Zilveren Champignon is hard op zoek naar deelnemers voor deze prestigieuze kookwedstrijd. Organisator Piet Zandboer zoekt een opvolger voor de winnaar van vorig jaar, restaurant Boreas uit Heeze.

Vorig jaar sloegen souschef Angelo Autiero en gastheer Jens Vergouwen van Boreas keihard toe tijdens de wedstrijd die werd gehouden tijdens de Horeca Vakbeurs Brabant in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch. Op het winnende menu van het met één Michelinster bekroonde Boreas stonden onder andere een briochebroodje met Heezer geitenkaas, tarbot met mint en anijschampignon en een dessert van warme chocolademousse.

Deelnemers voor de wedstrijd op 2 november kunnen zich aanmelden bij Piet Zandboer, chef-kok van restaurant Het Huys van Voskens in Tilburg, via pe.zandboer@planet.nl. Eerdere winnaars van de Zilveren Champignon waren onder meer Mart Schep (2003) van de Bourgondiër in Vlissingen en tv-kok Rudolph van Veen (1999). De huidige chef-kok van restaurant Giga’s in Ellecom, Toine Smulders, won in 1996 en 2000 de wedstrijd voor restaurant De Beukenhorst in Winterswijk.

Bekijk hier het fotoverslag van de laatst gehouden wedstrijd om de Zilveren Champignon.

Reageer op dit artikel