nieuws

Perschef voetbalclub getransfereerd naar café

Horeca

Het is niet ongebruikelijk dat voetballers tijdens of na hun carrière hun sporen verdienen in de horeca. Deze maand maakt weer een voetbalman de overstap naar de horeca. Deze keer is het echter niet een voetballer maar een perschef die de transfer maakt naar de horecabranche.

AZ-woordvoerder Willem Zeijlmans gaat café Sonneveld in Alkmaar exploiteren. Zeijlmans was jarenlang perschef van de betaald voetbalorganisatie. Zeijlmans gaat verder met een eigen bv, Buro Zeijlmans, en is begin deze maand samen met compagnon Rob Bijl begonnen in café Sonneveld.

Zeijlmans en Bijl nemen de zaak over van de gemeente Alkmaar. ‘De gemeente heeft deze exploitanten geselecteerd vanwege hun gedegen en enthousiaste ondernemersplan. Het contract komt voort uit de wens van de gemeenteraad voor Sonneveld een exploitant te vinden, en de horecagelegenheid dus niet langer in gemeentelijk beheer te hebben’, aldus de gemeente in een officieel communiqué.

Sinds enkele jaren is oud-voetballer Marc Overmars eigenaar van eetcafé De Middenstip in Epe en is voormalig Roda JC-aanvaller Max Huiberts sinds 1998 verbonden aan Grand café Max in Zwolle. Oud-doelman Roy Beukenkamp van FC Groningen investeerde in Café De Beuk in Zuidlaren.

Reageer op dit artikel