nieuws

Phuket nu geteisterd door rook

Horeca

De rookwolken boven het populaire Thaise vakantie-eiland Phuket zijn dinsdag flink toegenomen. Rook en stof worden door de wind meegenomen uit het meer dan duizend kilometer zuidoostelijk gelegen Borneo (Indonesië), waar aangestoken bosbranden woeden.

Volgens een woordvoerder van de toeristenbranche in Phuket is het aantal toeristen door de rookontwikkeling nog niet afgenomen. Ook lijkt de rook vooralsnog geen gezondheidsproblemen te veroorzaken. Het Thaise bureau voor luchtvervuiling waarschuwde echter dat de verontreiniging van de lucht de komende dagen nog kan toenemen.

Bosbranden op Indonesië zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen, omdat boeren en landeigenaren hun grond geschikt willen maken voor de landbouw. De Indonesische regering heeft aangekondigd tien plantagebedrijven aan te zullen klagen, die verantwoordelijk zouden zijn voor bosbranden die op Sumatra woeden. Acht van die plantages zijn in Maleisische handen, meldde de Jakarta Post dinsdag. Ook Maleisië klaagt over rookoverlast.

Reageer op dit artikel