nieuws

Politie rolt kaviaarbende op

Horeca

De Russische politie heeft een bende opgerold die illegaal kaviaar produceerde en verkocht. De groep opereerde vanuit Sint Petersburg. In totaal werd voor 327.000 euro aan dure steureitjes in beslag genomen. De kwaliteit daarvan is volgens de politie zwaar onder de maat. De bende verkocht de kaviaar onder een vals etiket.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er ophef is ontstaan over deze delicatesse. Begin juli onderschepte de douane van Schiphol een enorme partij kaviaar van ruim 1600 kilo. De kaviaar uit Kazachstan was bestemd voor hotels en cruiseschepen in Duitsland. Het ging hierbij om niet legale en gestroopte kaviaar uit de Kaspische Zee.

Kaviaar is afkomstig uit de steur, die beschermd is omdat hij wordt bedreigd door overbevissing en stroperij door ‘kaviaarpiraten’. De Russische autoriteiten hebben sinds eind 2003 al geen uitvoervergunningen meer verstrekt.

Reageer op dit artikel