nieuws

Raadsleden willen recht op uitslapen voor horecaondernemers

Horeca

De Haagse gemeentepolitiek is het oneens over de tijden waarop bedrijfsafval wordt opgehaald. Enkele raadsleden vinden dat horecaondernemers hun afval later aan de straat mogen zetten omdat kleine horecaondernemers recht hebben om uit te slapen.

Met ingang van 1 augustus zijn ondernemers in de Haagse binnenstad verplicht hun bedrijfsafval tussen zeven en tien uur ’s morgens aan de straat te zetten. Dit betekent dat ze op tijd hun bed uit moeten. Voor PvdA-raadsleden Baart en Chandoe reden om het college van burgmeester en wethouders hierover schriftelijk kritische vragen te stellen.

De PvdA zegt ‘in beginsel’ positief te staan tegenover dit besluit. Maar de raadsleden van de partij signaleren tegelijkertijd dat in de praktij problemen kunnen ontstaan voor kleine ondernemers, en dan vooral in de horeca. Ze vinden dat de ondernemers meer tijd moeten krijgen om uit de slapen.

Reageer op dit artikel