nieuws

Restaurantorganisatie werft leden in Indonesië

Horeca

De restaurantorganisatie Selected Indonesian Restaurants (SIR) start een zusterorganisatie in Indonesië. Op die manier wil de vereniging voor betere oosterse restaurants voorkomen dat de kennis van de Indonesische keuken verloren gaat.

Dat meldt De Telegraaf. De SIR start binnenkort met het werven van leden in het Aziatische land. De bedoeling is dat er een uitwisseling op gang komt om de authenticiteit van de gerechten te waarborgen. Dit maakte SIR-secretaris Laura van der Westerlaken bekend tijdens een lunch in het bekende Haagse restaurant The Raffles. Daarbij was onder meer Anita Boerenkamp van het met één Michelinster bekroonde Hilversumse restaurant Spandershoeve aanwezig.

De vereniging SIR werd in 1990 opgericht en wil de Indonesische keuken onder de aandacht brengen. Op dit moment zijn dertien kwaliteitsvolle restaurants aangesloten bij de organisatie waaronder naast The Raffles en Spandershoeve, Indrapura uit Amsterdam, Rasa Senang in Kaatsheuvel en De Lachende Javaan in Haarlem.

Reageer op dit artikel