nieuws

Restaurants voetballegende op de fles

Horeca

Twee restaurants van de Schotse voetballegende Willie Miller zijn failliet verklaard. Het faillissement werd uitgesproken door de rechtbank in Edinburgh. Miller geniet in Schotland grote bekendheid als legende van voetbalclub Aberdeen en het Schotse elftal.

De langdurige sluiting van een andere zaak uit het concern is volgens William (Willy) Miller de oorzaak van het faillissement van Fishlike. Café Continental was in 2003 zes maanden dicht na een felle brand. Fishlike kwam de omzetverlies, als gevolg van de sluiting, niet meer te boven. Met uiteindelijk een faillissement van Fishlike als gevolg. Ruim 25 medewerkers komen hierdoor op straat te staan.

Naast horecaondernemer is Miller directeur bij Aberdeen FC, de club waarmee hij in de jaren zeventig en tachtig grote succes behaalde. Miller won in 1983 de UEFA-CUP, na een 2-1 zege op Real Madrid. Naast aanvoerder van Aberdeen droeg Miller ook de aanvoerdersband van het Schotse elftal. De in Glasgow geboren Miller kwam in ruim vijfhonderd competitieduels voor Aberdeen in actie en speelde 65 interlands.

Reageer op dit artikel