nieuws

‘Rudolph Van Veen kookte niet toegankelijk genoeg

Horeca

Rudolph van Veen kookt niet toegankelijk genoeg voor consumenten. Daarom verschijnt de populaire kok niet meer op de buis in het RTL 4-programma Life & Cooking. Dat meldt het supermarktvakblad Distrifood.

‘Wat Rudolph klaarmaakte, was voor veel kijkers een brug te ver’, zo laat verkoopdirecteur Erik Bras van Unilever weten. ‘We gaan meer aandacht besteden aan vitaliteit en minder de nadruk leggen op voeding. Daarom zoeken we een nieuwe kok die toegankelijker gaat koken.’

Van Veen stopt ook omdat hij bij RTL aan een nieuw kookprogramma werkt. De tv-kok en co-presentator werkte zes seizoenen voor het programma. Life & Cooking, met de presentatoren Irene Moors en Carlo Boszhard, trekt zo’n 1,5 miljoen kijkers per uitzending.

Unilever sloot een deal met Koopconsult, een inkoopcombinatie voor supermarkten. Koopconsult wordt op haar beurt de exclusieve partner van Life & Cooking. Unilever-producten die in de uitzendingen van zondags wordt gepromoot, gaan in de week erop in de aanbieding bij supermarkten van Dirk van den Broek.

Reageer op dit artikel