nieuws

Six Flags zet zichzelf te koop

Horeca

De Amerikaanse eigenaar en uitbater van de Six Flags-pretparken heeft zichzelf te koop aangeboden. Het bedrijf reageert daarmee op pogingen van de steenrijke Daniel Snyder, eigenaar van de Amerikaanse footballclub Washington Redskins, om het bedrijf onder zijn controle te krijgen.

Six Flags maakte donderdag bekend dat het uit is op een veiling van het bedrijf. Na de bekendmaking van de verkoopplannen schoot het aandeel op de effectenbeurs in New York met bijna 12 procent omhoog tot 7,27 dollar.

Snyder bood vorige week via zijn beleggingsmaatschappij Red Zone ongeveer 140 miljoen dollar voor 22 miljoen aandelen, ofwel 6,50 dollar per aandeel, om zo zijn belang te vergroten tot 34,9 procent. Hij is met 11,7 procent al de grootste aandeelhouder in het bedrijf.

Six Flags vindt het aanbod van Snyder echter onvoldoende. Het bedrijf wil alleen in zijn geheel worden overgenomen voor een eerlijke prijs. Analisten rekenen daarbij op 9 dollar per aandeel.

Six Flags heeft een schuld van 2,3 miljard dollar en kampt al enige tijd met teruglopende bezoekersaantallen. In de afgelopen zes jaar heeft het alleen verlies gedraaid. In totaal bezit en opereert het bedrijf dertig pretparken in Noord-Amerika. De Europese activiteiten, waaronder Six Flags Holland bij Biddinghuizen, werden vorig jaar verkocht voor 200 miljoen dollar.

Reageer op dit artikel