nieuws

Sociale Dienst wordt trendy restaurant

Horeca

Van uitkeringsgerechtigden tot hippe horecabezoekers. Na een snelle verbouwing dient het voormalige pand van de Sociale Dienst in Utrecht binnenkort als trendy café-restaurant.

De eigenaar van restaurant Luce aan het Visschersplein zag brood in het pand aan de Oudenoord en bouwde de zaak om tot Kantine Werklust, een trendy Nederlands-Marokkaans café-restaurant. Daarnaast biedt de locatie vanaf september tijdelijk onderdak aan kunstenaars.

De hal van het uit de jaren zestig daterende pand is vanaf volgende maand een toonzaal voor kunst, en ook op alle twaalf verdiepingen van de toen van het gebouw wordt kunst geëxposeerd. De Sociale Dienst moest in mei het kantoor verlaten omdat het gebouw niet meer voldeed aan de veiligheidseisen.

De gemeente heeft nog een huurcontract tot februari 2007. Het lukte de gemeente echter niet een huurder te vinden en ging daarom in zee met Stichting Sophia, die kunstenaars onderdak biedt. Door een aantal aanpassingen voldoet het gebouw inmiddels aan de veiligheidseisen om er kunstenaars te huisvesten én om een horecazaak te runnen.

Reageer op dit artikel