nieuws

Spaanse wijnboeren voorspellen slechte oogst

Horeca

Spaanse wijnboeren vrezen dat de druivenoogst dit jaar door de aanhoudende droogte tot 40 procent lager uitvalt dan in 2004. Het ministerie van Landbouw is ietwat positiever en voorspelt een terugval van bijna 14 procent in vergelijking tot vorig jaar.

Joan Aguado van het Catalaanse wijninstituut liet vrijdag weten dat als er snel veel regen valt, de situatie heel anders kan worden. Aguado stelde dat als dit niet gebeurt, de omvang van de oogst zal tegenvallen. Hij benadrukte dat de kwaliteit van de wijnen ondanks de droogte wel goed zal zijn.

Spanje en Portugal kampen met de ernstigste droogte in zestig jaar tijd. Bovendien zijn in grote delen van het Iberisch schiereiland deze zomer extreem hoge temperaturen gemeten. Door de droogte zijn de waterreserves in Spanje afgenomen tot het laagste niveau in tien jaar tijd.

Reageer op dit artikel