nieuws

Stadsbestuur bepaalt menu’s restaurants

Horeca

Een avondje uit eten in New York wordt binnenkort gezonder. Tenminste, als restaurants de oproep van de stad opvolgen. De afdeling Gezondheid heeft de eetgelegenheden namelijk dringend verzocht geen voedsel meer te serveren met zogenoemde transvetten. Dat meldden Amerikaanse media.

Transvetten zijn bewerkte vetten die onder andere in patat en koekjes kunnen zitten. De meeste wetenschappers zijn het er over eens dat transvetten de kans op hartziekten verhogen.

’Hartziekten zijn doodsoorzaak nummer een in de stad. Daarom vragen we restaurants vrijwillig te stoppen met het gebruik van transvetten’, zei dokter Frieden van New York. Frieden noemde de vetten een bedreiging voor de volksgezondheid die te vergelijken is met asbest.

Uit een onderzoek van voedsel- en wareninspecteurs blijkt dat 30 tot 60 procent van de 20.000 restaurants in New York gebruik maakt van transvetten. Dat betekent dat duizenden koks hun bereidingswijzen moeten aanpassen om aan de oproep tegemoet te komen.

Reageer op dit artikel