nieuws

Steeds meer zakenrestaurants dicht deze zomer

Horeca

Steeds meer restaurants gooien in de zomer de zaak enkele weken op slot om zelf vakantie te kunnen nemen. Vooral bij restaurants op de zakelijke markt komt dit steeds vaker voor. Dat zegt directeur Jeu Claes van Koninklijk Horeca Nederland.

Omdat veel zakenmensen op vakantie zijn, kiezen zelfstandige ondernemers er steeds vaker voor om hun zaak enkele weken te sluiten, aldus Claes. ‘Het is ook bijna niet te doen om in de zomer met iedereen die op vakantie gaat een rooster te maken. Natuurlijk is alles op de toeristische plekken wel open. En de restaurants bij bijvoorbeeld pretparken draaien juist super’, aldus Claes in De Telegraaf.

Ook veel winkels sluiten hun deuren in juli en augustus. De Nationale Winkelraad van MKB Nederland heeft begrip voor de keuze van de winkeliers. ‘Ze kunnen anders gewoon niet weg. Zomaar iemand twee weken je zaak laten runnen is vaak geen optie. Dan moet er wel veel vertouwen zijn. Bovendien zijn heel veel klanten ook weg’, aldus een woordvoerster.

Reageer op dit artikel