nieuws

Sterrestaurant Da Vinci op de schop

Horeca

Restaurant Da Vinci in het Limburgse Maasbracht ondergaat een grootscheepse verbouwing. Het met één Michelinster bekroonde restaurant van chef-kok Margo Reuten en gastheer Petro Kools staat de komende maanden in de steigers. De ingrijpende verbouwing moet begin 2006 afgerond zijn.

Met de aanpassing in het restaurantbedrijf hopen Reuten en Kools meer ruimte te creëren voor hun gasten. Het aantal couvert blijft met zestig gelijk. De horecakanjers willen met de verbouwing de aperitiefruimte groter maken met een eigen bardeel. Daarnaast wordt het restaurantdeel op de begane grond ruimer opgezet. Aan de achterzijde van het nieuwe deel van het gebouw komt een loungeruimte. Alles in de bekende Da Vinci-stijl.

Het twaalf jaar oude Da Vinci meldt dat het verwacht dat de verbouwing zo’n vijf maanden in beslag neemt. Na de feestdagen in december sluit het restaurant een paar weken om ook de keuken aan te passen. Afgelopen vrijdag vierden Reuten en Kools het hoogste punt van het de aanbouw met de onthulling van een zeven meter lang doek dat de komende maanden de gevel moet sieren.

Da Vinci behoort al jaren bij de top van de Nederlandse restaurants. In de ranglijst van Lekker staat het restaurant op plaats dertien. Meesterkok Margo Reuten wordt gezien als één van de beste vrouwelijke koks van ons land. Gastheer Peter Kools geniet in de branche veel aanzien als sommelier.

Reageer op dit artikel