nieuws

Texelse toprestaurants moeten bezoekers culinair festival trekken

Horeca

De restaurants Bij Jef en Het Vierspan vormen de trekpleisters van het festival Texel Culinair. De tweede editie van het culinaire evenement vindt van 9 tot en met 11 september plaats op het Waddeneiland. Doel is om Texelse producten te promoten.

Dat betekent dus weer veel lamsvlees, vis en kazen voor bezoekers van het eetfestijn. De organisatie laat weten dat 23 restaurants deelnemen en aan de slag gaan met de typisch Texelse streekproducten. ‘Vorig jaar bezochten drieduizend mensen het evenement. Dit jaar rekenen we op meer’, aldus secretaris Joké de Boer van Texel Culinair.

De parels van de deelnemende restaurants zijn Bij Jef en Het Vierspan. Bij Jef wordt gerund door patron Jef Schuur en is gevestigd in Den Hoorn. Het Vierspan met chef-kok Jelle Pekel is gevestigd in de grootste plaats van Texel, Den Burg. Verder is er een prominente rol weggelegd voor Meesterkok Leo Ribbens. Ribbens vormt de vakjury van een kookwedstrijd voor restaurants.

Meer weten over festivals of andere activiteiten waar horecaondernemers omzet kunnen scoren? Bekijk dan nu onze Horecakalender.

Reageer op dit artikel