nieuws

Topkok Kruithof maakt enorme indruk op Sail-bestuur

Horeca

Chef-kok Martin Kruithof van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn heeft voor het bestuur van het populaire zeilevenement Sail een uitgebreide lunch gemaakt. De organisatie was zo onder de indruk dat de volgende bestuursvergadering van Sail zeer waarschijnlijk in Giethoorn wordt gehouden.

‘U bent een op en top gastheer. Wat een fantastische lunch. Deze kwaliteit streven wij voor dit evenement als bestuur ook na’, aldus Sail-bestuurder Edgar Peer in De Telegraaf over de kookkunsten van Kruithof. Het bestuur was zo onder de indruk dat Kruithof spontaan een bijzondere Sail-stropdas kreeg aangeboden.

Kruithof zelf noemde het een eer om de aftrap van het enorme botenfestival op culinaire wijze te verrichten. De indruk die hij met zijn lunch achterliet was zo overweldigend, dat het bestuur van Sail overweegt om de eerst volgende vergadering te houden in Giethoorn, de thuishaven van Kruithof.

Kruithof maakte samen met zijn chef-kok Jarno Eggen acht kleine hapjes en diverse amuses voor het Sail-bestuur. Zo bereidden de twee onder meer snoekbaars met tomaat en basilicum, een coquille in cellofaan met knolselderij en truffeljus, en een cannelloni van ossenstaart met eekhoorntjesbrood en filet van zuiglam met zachte knoflook en dragonjus.

Vandaag start het vaarevenement Sail 2005 met een grote botenparade. De organisatie verwacht totaal zo’n tweeënhalf miljoen bezoekers de komende dagen. Veel hotels zitten helemaal vol en ook restaurants pikken een behoorlijk graantje mee van de massale toestroom naar Amsterdam.

Meer weten over Martin Kruithof? Bekijk hier zijn profiel

Reageer op dit artikel