nieuws

Toprestaurant In de Bernisse Molen verkocht

Horeca

Het bekende luxe restaurant In de Bernisse Molen in het Zuid-Hollandse Geervliet is verkocht. Eigenaar Peter van Zetten houdt het na ruim twintig jaar topgastronomie voor gezien. Van Zetten beraadt zich op zijn culinaire toekomst.

Nieuwe eigenaar is Hans Motké van de Magneet Restaurant Groep, onder meer het bedrijf achter de Magneet cafés in Rhoon, Heenvliet en Kralingen. Motké neemt naast de exploitatie ook de monumentale molen, waarin het restaurant is gevestigd, over. De gemeente Bernisse laat weten blij te zijn met de nieuwe eigenaar, omdat zo de historische molen bewaard blijft. Het restaurant is aangesloten bij restaurantorganisatie Relais du Centre, waar Van Zetten tot eind deze maand voorzitter van is.

Van Zetten (50) geeft als reden van de verkoop op dat het runnen van een eigen zaak een zware fysieke belasting met zich meebrengt. ‘Ik heb het 21 jaar gedaan. Ik ben nu vijftig en wil hier niet mijn loopbaan beëindigen. Het is lichamelijk behoorlijk zwaar en wanneer je besluit om te stoppen moet je er niet te lang mee wachten’, aldus Van Zetten, die zeer waarschijnlijk zijn loopbaan ergens in loondienst voortzet.

In de Bernisse Molen stond enkele jaren geleden al te koop. Van Zetten: ‘Het heeft toen een jaartje te koop gestaan. Dat had weinig effect. Daarna hebben we besloten toch weer door te gaan met de zaak totdat er een week of vier geleden plotseling een nieuwe koper om de hoek kwam kijken. Dat was best verrassend. Daarna is het snel gegaan.’

De nieuwe eigenaar, Motké, heeft grote plannen met het bekende horecabedrijf op Voorne-Putten, onder de rook van Rotterdam. ‘De locatie is geschikt voor kooksessies, wijnproeverijen, high tea’s en bedrijfsborrels buiten de reguliere keukentijden. Het is de bedoeling dat we elkaar hier gaan aanvullen, waardoor we met de bestaande horeca nog meer gasten uit de regio kunnen aantrekken. We zullen Voorne-Putten nadrukkelijker op de culinaire kaart zetten’, aldus Motké.

In september en oktober is In de Bernisse Molen gesloten vanwege een verbouwing. Motké denkt in november de deuren van de vernieuwde topzaak weer te openen. Hij is momenteel is op zoek naar een uitbater voor de zaak. Hij zegt in gesprek te zijn met diverse gastronomen van naam die hun sporen hebben verdiend in onder andere gerenommeerde Rotterdamse restaurants.

Meer weten over nieuwe bedrijven, bouwplannen en starters? Bekijk dan nu ons uitgebreide dossier.

Reageer op dit artikel