nieuws

Uitmarkt trekt half miljoen bezoekers

Horeca

De Uitmarkt heeft in het weekeinde een half miljoen bezoekers naar Amsterdam getrokken. Het mooie weer kwam volgens de organisatie op het juiste moment. De meeste mensen kwamen op zondag naar het Museumplein, Leidseplein en het Vondelpark om de traditionele aftrap van het culturele seizoen mee te maken.

De organisatoren kijken tevreden terug op het verloop van de 28e editie van het gratis festival. Naast gevestigde toneel-, muziek- en dansgezelschappen lieten ook musea en uitgeverijen hun programma voor het komende seizoen zien. Veel horecabedrijven profiteerden van de toegestroomde mensenmassa.

Naast optredens van diverse dj’s konden bezoekers in de tuin van het Stedelijk Museum deelnemen aan debatten. De organisatie had dit jaar voor deze afwisseling gekozen omdat de sfeer vorig jaar ‘iets te broeierig werd’. Vooral zaterdagavond was het programma in de The Remix een grote publiekstrekker.

Het Orkest van het Oosten sloot de Uitmarkt zondagavond af met fragmenten uit de Rockopera Barcelona van Freddy Mercury. Naast de officiële afsluiter op het Museumplein vonden tot middernacht nog verschillende optredens plaats in de theaters rondom het Leidseplein.

Reageer op dit artikel