nieuws

Uitstapje voorzitter restaurantorganisatie bevalt slecht

Horeca

Aan het delicatessenzaakavontuur van Raffaele Natale, voorzitter van Horeca Italiana, is snel een eind gekomen. De voorman van de restaurantorganisatie voor Italiaanse zaken stopt met Cucuna Italiana in Apeldoorn en begint weer een restaurant.

De delicatessenzaak annex kookstudio heeft niet gebracht wat Natale ervan verwachtte. ‘Het exclusieve is een beetje van de delicatessen af. Je kunt tegenwoordig bijna overal delicatessen kopen. En wij kunnen niet opboksen tegen de Hema of de Xenos en dat soort ketens. We zullen altijd duurder zijn’, aldus Geke Natale, de vrouw van Raffaele, in De Stentor.

En dus begint het paar weer een restaurant. Tot anderhalf jaar geleden runden ze jarenlang een eetgelegenheid in het Overijsselse Holten. ‘Het is spannend om een restaurant te hebben. Het voegt iets toe. En we willen als restaurant een eigen identiteit. We hebben veel ervaring en weten waar we over praten’, aldus Natale.

Natale benadrukt dat het een echt Italiaans restaurant wordt, passend bij de restaurantorganisatie waar hij voorzitter van is. Horeca Italiana wil het kaf van het koren scheiden onder de Italiaanse restaurants in ons land. Te vaak ziet Geke Natale in Italiaanse zaken fouten op de menukaart en verkeerde omschrijvingen van gerechten.

Natale: ‘Die restaurants doen het alleen vanuit commercieel oogpunt. Want Italië is hot. En tegen dat makkelijke meeliften schoppen wij aan. Mensen die een Italiaanse keuken hebben hoeven niet per se Italiaan te zijn, maar moeten wel de nodige kennis hebben van de Italiaanse keuken. En dat is nu vaak niet het geval.’

Reageer op dit artikel