nieuws

Venlose horeca droomt van Parijs

Horeca

Horecaondernemers in Venlo moeten nog minimaal een jaar wachten op de door hun zo gewenste stadsstranden. De gemeente is het niet gelukt om de deze zomer de geplande stranden in de Limburgse stad te realiseren, naar voorbeeld van stranden langs de Seine in Parijs.

Op de lage loswal in Venlo zou een echt stadsstrand worden ingericht, compleet met horeca en verhuur van ligbedden en parasols. De plannen dateren van geruime tijd geleden. Kabels en leidingen op deze plek hebben volgens de gemeente roet in het eten gegooid.

De gemeente heeft nu andere locaties op het oog, maar kan deze zomer niets meer zo snel van de grond krijgen. Het gaat om de nieuwe locaties: de Maasoevers bij het veer Steyl-Baarlo, de Tegelse nieuwbouwwijk Maasveld, de monding van de Springbeek in Hout-Blerick, bij kanovereniging De Viking in Venlo, het ‘balkon van Blerick’, de weilanden Raayweide in Blerick, het riverpark bij Océ en de jachthaven bij de brug over de A67.

Reageer op dit artikel