nieuws

Verwarde man bedreigt personeel McDonald’s

Horeca

Een verwarde man heeft donderdagochtend in een McDonald’s op de Nieuwendijk in het centrum van Amsterdam gedreigd met een bom. De 33-jarige man zat al een tijd in het restaurant en weigerde te vertrekken. Hij zei in het Engels dat hij een bom bij zich had. Een politieagent in burger wist hem uiteindelijk te overmeesteren.

De politie had na de melding van het personeel de omgeving aan het begin van de Nieuwendijk bij het Centraal Station afgezet. Volgens een woordvoerder van de politie zou het gaan om een man uit Scandinavië.

‘Na de melding is een politieman in burger naar binnen gegaan. Op het moment dat de man het personeel lastig viel, is de agent boven op hem gesprongen.’ In de tas die de man bij zich had zaten vieze kleren. De man is aangehouden.

Reageer op dit artikel