nieuws

Vijfsterrenhotel bouwt vrouwenvleugel

Horeca

In Londen opent deze maand het Grange City Hotel een vleugel van het bedrijf waar alleen vrouwen mogen overnachten. Het vijfsterrenhotel besloot hiertoe na een grondig onderzoek over de veiligheid van vrouwelijke hotelgasten.

De ‘vrouwenvleugel’ heeft 68 hotelkamers, speciaal afgestemd op vrouwen. Zo zijn de kamers voorzien van speciale makeup-tafels, verlichte kledenkasten en zeer krachtige haardrogers. Ook het hotelpersoneel is aangepast op de vrouwenvleugel. Alleen vrouwelijk hotelpersoneel zorgt voor de roomservice.

Het besluit van het hotelmanagement is genomen na uitvoerig onderzoek. Daaruit blijkt dat de helft van de hotelgasten vrouwen zijn en dat ze zich kwetsbaar voelen wanneer ze alleen reizen. Een woordvoerder van Grange City Hotel meldt dat het wel toegestaan is dat vrouwen mannen uitnodigen op hun kamer.

Reageer op dit artikel