nieuws

Vrienden café-dode krijgen cursus zelfbeheersing

Horeca

Twaalf vrienden van een onlangs overleden Emmeloorder volgen op kosten van de gemeente Noordoostpolder een cursus zelfbeheersing. De gemeente wil hiermee de vriendengroep helpen zijn emoties te verwerken en voorkomen dat er ongeregeldheden komen.

Het slachtoffer overleed vorige maand na een avondje stappen vlakbij café De Bierelier. Er deden kort daarna in Emmeloord geruchten de ronde over mogelijke wraakacties tegen de kroegbaas.

Veel jongeren en vrienden zouden hem verantwoordelijk houden voor de dood van hun vriend. De politie trof ook voorzorgsmaatregelen om ongeregeldheden te voorkomen. Inmiddels wordt een 26-jarige Urker verdacht van het doodslaan van de man.

Welzijnsstichting Paspartoe uit Emmeloord nam vervolgens het initiatief voor de cursus, maar wil verder geen mededelingen doen over de inhoud ervan. Een woordvoerder van de gemeente benadrukt wel dat de cursus in eerste instantie niet is bedoeld om verstoringen van de openbare orde tegen te gaan. ‘De ongeregeldheden zijn een nevenaspect’, aldus de zegsman.

De vriendengroep leert in de cursus met emoties om te gaan door gesprekken en lessen in verschillende vechtsporten. Hierdoor leren de jongens ook hoe ze zichzelf onder controle kunnen houden. ‘De cursus is vooral gericht op het leren beheersen van emoties, zodat je die zelf in de hand hebt’, zegt de woordvoerder.

Reageer op dit artikel