nieuws

vuurwerkbedrijf wordt gek van alle controles

Horeca

Even dacht hij erover zijn biezen te pakken en Sail te laten voor wat het was. Directeur H. Wolff, wiens bedrijf de dagelijkse vuurwerkshow op Sail verzorgt, wordt gek van alle controles waar hij tijdens het nautisch evenement mee te maken krijgt. ,,Op de eerste dag kwamen er negen verschillende instanties langs en ze hebben ook allemaal wat te zeiken. Ik word er gestoord van.’

Volgens Wolff, eigenaar van het Veenendaalse Laser Fireworks Europe, doet vooral de inspectie van VROM moeilijk. ,,Ze zeuren over de meest pietluttige dingen. Ik heb nu al drie processen-verbaal gehad van duizenden euro’s. Die gaan niet over gevaarlijke dingen, maar bijvoorbeeld over cijfertjes op een vrachtbrief.”

De directeur overwoog vorige week vrijdag te stoppen, maar de organisatie van Sail wist hem over te halen te blijven. ,,Op deze manier was het niet meer leuk werken. Maar de organisatie heeft ingegrepen en de inspecties teruggefloten, dat heeft tot nu toe geholpen.” Volgens Wolff is het normaal dat er af en toe controles plaatsvinden. ,,Maar nu kwamen ze elke dag en allemaal tegelijk. Van VROM tot politie, brandweer en provincie. Ik vind het nogal overtrokken. Dit is echt bedrijfje pesten.”

Reageer op dit artikel