nieuws

Zangeres Imca Marina gaat wél slagen met nieuw horecabedrijf

Horeca

René Froger, Lee Towers en Sugar Lee Hooper mislukten in de horeca omdat ze er nooit waren. Dat zal mij niet gebeuren. Dat zegt BN’er Imca Marina, die morgen haar eigen horecazaak in Midwolda officieel opent.

De nieuwe zaak van de zangeres bestaat uit een brasserie, een grand café en een trouwkapel. Imca’s Imperium gooide begin dit jaar haar deuren open, maar dinsdag 23 augustus is pas de officiële opening. De 64-jarige Marina wilde eerst de traditioneel moeilijke eerste maanden van de start van een horecabedrijf afwachten. De commissaris van de koningin Hans Alders zal de opening verrichten.

Imca Marina is ervan overtuigd dat zij wél slaagt in de horeca in tegenstelling tot andere bekende Nederlanders. ‘Lee Towers, Sugar Lee Hooper en nu weer René Froger hebben allemaal hun restaurants moeten sluiten. En weet je waarom? Ze waren er nooit. Ik ben hier altijd. Ik ben wel geregeld weg om op te treden, maar ’s ochtends rond half tien zorg ik dat ik hier weer ben’, aldus Marina, die in het echt Hendrikje Imca Bijl heet, in De Volkskrant.

Het starten van het horecabedrijf was geen eenvoudige klus. Vooral het behalen van de benodigde horecadiploma’s zorgden voor de nodige stress. ‘Vreselijk moeilijk, maar ik slaagde cum laude.’ Verder was er nog een geschil met een aannemer over de reparatie van het dak, met een gewonnen rechtszaak als oplossing. Ook waren er problemen met de vloer van de ontvangstzaal.

De trouwkapel, waar de zangeres voor negenhonderd euro stellen trouwt, dateert uit 2001. De rest van de horeca ging dus in januari open. Plannen voor een aanpalend hotel zijn er niet. De verbouwing van een schuur is te duur. Overnachten kan bij een camping aan de overkant van de weg. Gemiddeld trouwt Marina zo’n twee stellen per week.

Reageer op dit artikel