nieuws

Afperser café opgepakt bij geldoverdracht

Horeca

De politie in Noord-Holland heeft een afperser van een café opgepakt. De man dreigde een caféhouder uit Blokker zijn zaak in de brand te steken wanneer hij geen geld zou krijgen. Tijdens de geldoverdracht werd de man aangehouden.

Het gaat om een 37-jarige man uit Hoorn. De man stuurde de caféhouder vorige week een brief met daarin de mededeling dat hij geld wilde hebben. Wanneer dit niet gebeurde, zou de man het café in vlammen laten opgaan. Later in de week stuurde hij de caféhouder weer een brief met daarin instructies over de wijze waarop hij het geld moest afdragen.

De politie zette vervolgens de directie omgeving van de overdrachtsplaats af. De afperser, die op een fiets arriveerde, kon vervolgens in de kraag worden gevat.

Reageer op dit artikel