nieuws

Amsterdam nog steeds in beeld voor Bollywood 2006

Horeca

Amsterdam is nog altijd in beeld voor de uitreiking van de Bollywood Awards in 2006. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving. Promotieorganisatie Amsterdam Partners stelde haar beslissing enkele weken uit omdat het evaluatierapport over het evenement van dit jaar, ook in Amsterdam, nog in de Amsterdamse gemeenteraad wordt besproken.

Amsterdam bedong bij de International Indian Film Academy (IIFA) het eerste recht om de uitreiking van de Bollywood Awards in 2006 te organiseren. Het gala van de Oscars van de Indiase filmindustrie vond in juni in de ArenA plaats.

Het evenement trok 11.500 bezoekers. Dat was minder dan verwacht, maar Amsterdam Partners (waarin het bedrijfsleven Amsterdam en omgeving promoot) was toch tevreden. De Bollywood Awards trokken veel media-aandacht en buitenlandse toeristen gaven dat weekend 8,7 miljoen euro uit.

Ook andere steden willen graag de Indiase filmsterren en hun fans binnenhalen. Bollywood is met bijna duizend films per jaar de grootste filmindustrie van de wereld. Amsterdam Partners beslist uiterlijk 5 oktober of het voor een reprise van de Amsterdamse editie gaat.

Reageer op dit artikel