nieuws

ANWB vraagt hotels naar homovriendelijkheid

Horeca

De ANWB heeft aan alle 2200 hotels in Nederland gevraagd of zij zichzelf homovriendelijk vinden. Op het enquêteformulier dat de toeristenbond jaarlijks naar hoteliers stuurt over de service, de prijzen en openingstijden, kunnen ondernemers nu ook laten weten of ze de nieuwe kwalificatie verdienen.

Het gaat in Nederland vooral om de behandeling van homoseksuelen. Dat liet J. Beugelaar, manager hotels en restaurants van de ANWB, donderdag weten. De diverse gegevens over hotelbedrijven in Nederland zijn voor de Hotelgids en voor internet.

De reden dat de ANWB naar de homovriendelijkheid vraagt, is om de database aan te passen aan de internationale situatie. ‘In het buitenland kun je al jaren informeren naar de homovriendelijkheid van een hotel’, aldus Beugelaar. Voor de Nederlandse markt is de homovriendelijkheid volgens hem overigens geen issue. ‘Homogasten zijn gewoon welkom. De gegevens zijn vooral interessant voor de internationale markt. Amerikaanse homo’s willen bijvoorbeeld vooraf weten of ze wel hartelijk ontvangen worden.’

In het onderzoek van de ANWB bepalen hoteliers zelf of ze homovriendelijk zijn. ‘Er zijn geen criteria opgesteld.’ Beugelaar meent dat hotels die het hokje niet aanvinken, niet per definitie homo-onvriendelijk zijn.

Reageer op dit artikel