nieuws

Bistro is schreeuwende kinderen spuugzat

Horeca

Bistro St. Paul’s in Rotterdam wil geen kinderen meer in de zaak. Op de deur van de eetgelegenheid hangt een bord ‘Kinderen tot 12 jaar geen toegang’. Volgens Expertisecentrum Leeftijd handelt St. Paul’s in strijd met artikel 1 van de Grondwet.

‘Ik ben geen kinderhater, maar zeker geen kindervriend’, aldus eigenaar Paul Erkelens van St. Paul’s in het AD. ‘We hebben een klein, intiem restaurant waar stelletjes en echtparen romantisch kunnen dineren. In het verleden hebben we slechte ervaringen gehad met kinderen die gillend door het restaurant renden.’

Volgens Emiel van Berkel van Expertisecentrum Leeftijd is dit in strijd met de wet. ‘Dat verbiedt discriminatie op grond van bijvoorbeeld ras, geslacht, godsdienst of “op welke grond dan ook”. Leeftijd wordt niet expliciet genoemd, maar valt wel onder de laatste categorie. Als die meneer overlast heeft van kinderen, kan hij dat ook vriendelijk tegen de ouders zeggen.’

Reageer op dit artikel