nieuws

DutchView verzorgt 24 uur per dag Big Brother live op internet

Horeca

De verrichtingen van de 12 bewoners van het Big Brotherhuis zijn niet alleen dagelijks te volgen via Talpa, maar ook via internet. In opdracht van EndeMol Nederland verzorgt DutchView Webcasting vier livestreams die het mogelijk maken om 24 uur per dag uitgebreid rond te kijken in het Big Brotherhuis.

De distributie van de live uitzending gebeurt, met het door DutchView, ontwikkelde StreamGate platform. StreamGate maakt het mogelijk om grote hoeveelheden kijkers op internet te bereiken. StreamGate wordt al zo´n anderhalf jaar 24 uur per dag ingezet voor alle live-uitzendingen voor de Publieke Omroep. Big Brother is het eerste commerciële project voor StreamGate als distributieplatform.

In de aanloop op Big Brother is een aantal pilotprojecten uitgevoerd, zoals Sensation Black en White, ´Monaco aan de Maas´ en de TMF Awards. Aan de distributie van Big Brother werken de volgende StreamGatepartijen mee: @Home, BIT, Casema, Garnier, RoutIT, Speedling, Surfnet, Tiscali, Versatel, Wanadoo en XS4ALL.DutchView verzorgt bovendien de 40 camera’s, 60 microfoons, 15 zenders en een crew ten behoeve van de 24-uurs registratie.

Reageer op dit artikel