nieuws

Fastfoodketen Quick richt zich op moslims

Horeca

Noord-Afrika is de nieuwe goudmijn voor fastfoodketens die halalvlees aanbieden. De Belgisch-Franse fastfoodketen Quick gaat expanderen naar deze regio. Volgens het bedrijf hebben moslims het genot van een stuk vlees tussen een broodje ontdekt.

In november opent Quick het derde restaurant in Marokko. Begin volgend jaar komt er een zaak in Algerije. Over vestigingen in Tunesië n Libië denkt Quick hard over na. ‘Quick past zich altijd aan de cultuur en eetgewoonten aan van het land waar het zicht bevindt’, aldus algemeen directeur Jean-Paul Brayer, die wijst op het bereiden van hamburger met halalvlees.

Brayer zegt dat het voor fastfoodketens relatief makkelijk is om voet aan de grond te krijgen in Noord-Afrika. ‘De migranten uit Algerije, Marokko of Tunesië kennen ons al van naam en reputatie. Het zijn klanten die we al eens bediend hebben in een Franse of Belgische Quick en die geregeld terugkeren naar hun land van herkomst. Eigenlijk hebben zij de weg voor ons vrijgemaakt om de markt te veroveren’, zegt Brayer op de website van het Vlaams Informatiecentrum over Land- en Tuinbouw.

Brayer: ‘In Marokko is McDonald’s al actief, maar in Algerije zijn we de eerste op de markt en dat geeft ons een voorsprong op de concurrentie. En er leven er veel jongeren in Noord-Afrika.’

Reageer op dit artikel