nieuws

Geen nieuw theater voor Middelburg aan de Zuidsingel

Horeca

Er komt geen theater op de Zuidsingel in Middelburg. Dit werd maandagavond besloten in een raadsvergadering die geheel in het teken van het nog te bouwen theater stond. Met vijftien stemmen voor en veertien stemmen tegen is het drama van de bouwput van Middelburg nu ten einde.

Het was de bedoeling dat op de Zuidsingel een groot theater zou verrijzen met daaronder een parkeergarage, maar bij de bouw van deze garage ging het mis. De bouwput bleek instabiel en grondwater te lekken, waardoor in maart dit jaar huizen rondom de put dreigden te verzakken. De bouwput werd daarop vol met water gezet en de bouwwerkzaamheden werden stilgelegd. Sinds die tijd werd onderzocht of doorbouwen nog zin had of dat er een theater op een andere plaats gebouwd moest worden. Middelburg had drie vergaderingen nodig om tot stoppen op de Zuidsingel te besluiten.

Voor Middelburg betekent dit nu dat ze met het afblazen van de bouw met een financieel tekort van bijna elf miljoen euro zitten. Daarnaast is er nog geen besluit genomen over een andere locatie voor een theater.

Door de problemen met de bouwput en de extra kosten die daarmee gepaard gaan, zou er een theater op een andere plaats in afgeslankte vorm moeten worden gebouwd. De raad van Middelburg wilde hierover maandagavond geen overhaaste beslissing nemen. Ook is er geen besluit genomen over wat er met de bouwput moet gebeuren.

Reageer op dit artikel