nieuws

Geen verkeerde Beaujolais in handel gekomen

Horeca

Nog voor het bottelen van wijnen is bij de bekende Franse wijnmaker Georges Duboeuf het mixen van eenvoudige Beaujolais met exclusievere varianten aan het licht gekomen. De wijn is onmiddellijk uit productie genomen zodat er niet één fles van deze wijn op de markt is gekomen.

Dat meldt de Nederlandse wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen BV in Zoetermeer. De importeur van Franse topwijnen reageert hiermee op berichten van vorige week over de vermeerde wijnfraude bij één van de meest toonaangevende Beaujolaisproducten van Frankrijk.

De hoeveelheid uit productie genomen wijn bedraagt 5 procent van de totale capaciteit. De Beaujolais Villages en de Crus de Beaujolais die op de markt zijn gebracht, maken geen deel uit van foutieve blending, aldus Oud Reuchlin & Boelen BV in een persbericht. De betreffende wijnmaker in kwestie is op staande voet ontslagen. Hij heeft aangegeven op eigen initiatief te hebben gehandeld.

Naar aanleiding van de berichten is een onderzoek ingesteld. Geroges Duboeuf werkt volledig mee aan het vervolgonderzoek. Oud Reuchlin & Boelen meldt enkel goede ervaringen te hebben met Duboeuf en twijfelt niet aan de kwaliteit van de wijnen.

Reageer op dit artikel