nieuws

Gerrit van der Valk schenkt computers

Horeca

Gerrit van der Valk, de oudste zoon van oprichter Martien van der Valk van het bekende horecabedrijf, geeft computers weg aan de ouderenpartij in Tilburg. Van der Valk overhandigt vrijdag 16 september de computers aan de Tilburgse Ouderen Partij (TOP) in het Van der Valk Hotel in Gilze en Rijen.

De inmiddels 78-jarige Van der Valk kwam in contact met de politieke partij via Hans Smolders, de voormalige chauffeur van wijlen Pim Fortuyn. Smolders kent Van der Valk al ruim dertig jaar en heeft zich onlangs verkiesbaar gesteld voor de TOP. ‘We hopen met de computers te bevorderen dat ouderen meer bij de tijd blijven’, aldus Smolders in het Brabants Dagblad.

Van der Valk en Smolders kwamen met elkaar in contact via een ijshockeytoernooi. ‘Als veertienjarige heb ik in zijn huis in Nuland gelogeerd, samen met enkele andere ijshockeyers van Jong Oranje. Gerrit had zijn huis beschikbaar gesteld, omdat hij toen tijdens een toernooi onvoldoende hotelkamers had’, aldus Smolders.

Na het overlijden van oprichter Martien van der Valk in 1969 nam Gerrit van der Valk samen met zijn broer Arie de leiding van het concern over. Gerrit van der Valk neemt de pr-taken voor zijn rekening. Ook de inmiddels overleden broer Klaas van der Valk maakte destijds deel uit van de leiding van het familiebedrijf.

Reageer op dit artikel