nieuws

Gratis met openbaar vervoer naar Concertgebouw en Schouwburg Amsterdam

Horeca

Bezoekers van een concert in het Concertgebouw of van een theaterstuk in de Stadsschouwburg in Amsterdam kunnen voortaan met hun toegangskaartje ook tijdelijk op de bus, de tram en de metro in de hoofdstad.

Ze kunnen op de dag van de uitvoering van drie uur vóór de aanvangstijd tot vier uur erna zonder verdere kosten met het plaatselijke openbare vervoer.

Het Concertgebouw en de Stadsschouwburg zijn volgens eigen zeggen de eerste theaters in Nederland die hun publiek structureel gratis openbaar stadsvervoer aanbieden. ,,De culturele instellingen en het Gemeentelijk Vervoersbedrijf namen dit initiatief om een positieve bijdrage te leveren aan het oplossen van de parkeerproblemen van auto’s en fietsen rond de beide instellingen”, aldus een woordvoerder. Enkele jaren geleden was het plaatselijke openbaar vervoer naar en van de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag ook enige tijd gratis, maar deze sponsoractie van het openbaarvervoersbedrijf HTM is nu voorbij.

Eerder dit jaar besloot Joop van den Ende bezoekers van Mamma Mia! en The Lion King op gratis treinvervoer te trakteren, maar dat was meer omdat musicalkaarten erg duur zijn en hij niet op de kwaliteit van de voorstellingen wil beknibbelen. Om de belangstellenden toch tegemoet te komen sloot Van den Ende een deal met de Nederlandse Spoorwegen.

Reageer op dit artikel