nieuws

Groot discobusproject in Rotterdam

Horeca

De nachtbussen van het Rotterdamse vervoerbedrijf RET gaan vanaf 6 januari passagiers ophalen bij de grootste discotheken in de regio. De bussen rijden vanuit het centrum van Rotterdam naar een wijk in een buitengebied. Op de terugweg reden de bussen tot nu toe leeg terug naar Rotterdam, maar in januari rijden de chauffeurs onder meer langs de Now&Wow, Outland en Hollywood.

Directeur P. Peters van de RET maakte dat vrijdag bekend. De discotheken werken volgens hem enthousiast mee aan de plannen van het bedrijf. ‘Je kunt dan denken aan acties waarbij je je buskaartje laat zien en een gratis eerste cocktail krijgt. Ook is het mogelijk dat portiers het uitgaanspubliek naar de bus begeleiden of dat er informatiepanelen in de discotheken komen te hangen waarop je kunt zien wanneer de bus komt’, aldus Peters.

Ook moet het mogelijk worden dat stappers een sms-bericht krijgen op hun mobiele telefoon waarin staat hoe laat de bus aankomt. Het tarief voor een rit is 4,50 euro. De bussen gaan tijdens de nachtspits vaker rijden dan nu. Momenteel rijden de bussen elk uur op vaste tijden.

Vanaf januari staan de bussen op de drukste momenten vaker bij de discotheken voor de deur, dan in de daluren. Daardoor gaan vooral in de tweede helft van de nacht meer bussen rijden. Het nachtnet krijgt ook drie nieuwe bestemmingen; Berkel en rodenrijs, Krimpen aan den IJssel en Bergschenhoek.

Reageer op dit artikel