nieuws

Het IJssculpturenfestival verhuist van Eindhoven naar Leiden.

Horeca

Het IJssculpturenfestival verhuist dit jaar van Eindhoven naar Leiden Het lukte niet om in Eindhoven een geschikte locatie te vinden, aldus een woordvoerster van de gemeente. Bovendien wilde Eindhoven enkele tienduizenden euro’s beuren wegens gederfde parkeergelden. Voor de organisatie was dat reden om uit te wijken naar elders.

De enorme beelden van ijs staan in een grote thermische tent waarin een temperatuur heerst ver onder nul. Het festival was de afgelopen twee jaar in Eindhoven te zien. De laatste keer trok het ongeveer 175.000 bezoekers. In Leiden is het straks te zien van 17 december tot en met 26 februari. Het maakt onderdeel uit van de herdenking van de vierhonderdste geboortedag van Rembrandt.

Reageer op dit artikel