nieuws

Hoofddaders hotelaanslag Egypte gedood

Horeca

Twee hoofddaders van de bloedige aanslagen in de badplaats Sjarm-El-Sjeik op het Ghazala Gardens Hotel zijn door de Egyptische politie gedood. Het zou gaan om het brein achter de bloedige aanslagen waarbij ruim tachtig mensen omkwamen.

Een derde verdachte werd gearresteerd. De schotenwisseling en arrestatie vonden plaats bij een politiepost in het Sinaïgebergte in het binnenland achter de drukke toeristische badplaats Sjarm-El-Sjeik. In de auto van de verdachten vond de politie een videoband met beelden van de voorbereidingen op de aanslagen.

Het Ghazala Gardens Hotels werd bij de aanslagen afgelopen zomer zeer zwaar getroffen. De voorgevel werd door een autobom onherstelbaar vernield. Ook een nabijgelegen hotel van Mövenpick raakte beschadigd. Verder trof een derde autobom bezoekers van een café. Die zaten voor de drinkgelegenheid op een terras.

Sjarm-el-Sjeik is een populair vakantieoord voor Israëliërs, Europeanen, Egyptenaren en Jordaniërs. Het vakantieparadijs heeft veel hotels, restaurants en cafés en is vooral geliefd bij duikers. De stad is bekend om zijn gouden stranden, prachtige boulevards met hotels en casino’s. Jaarlijks komen er 2 miljoen gasten.

Reageer op dit artikel