nieuws

Horeca dissonant bij mooie MKB-voorspelling

Horeca

De resultaten van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) zullen in 2005 beter zijn dan vorig jaar. De winst over 2005 neemt volgens onderzoeksbureau EIM met 3,25 procent toe. De horeca blijft achter. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek.

Voor 2006 verwachten de ondernemers een verdere stijging van afzet en winst. Ook neemt de werkgelegenheid volgend jaar toe. Vooral in de bouw, de groothandel, het transport en de communicatiesector gaat het beter. De autosector, detailhandel en horeca blijven volgens EIM iets achter. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport ‘Ondernemen in de sectoren’.

De groei in het transport en de groothandel komt vooral door het herstel van de wereldhandel, de aantrekkende export en de wederuitvoer. De bouwnijverheid profiteert ervan dat er weer scholen en kantoren worden gebouwd. De communicatiesector groeit vooral door het op de markt brengen van technologische innovaties voor consumenten.

De achterblijvende prestaties in de autosector, detailhandel en horeca zijn te herleiden tot een laag consumentenvertrouwen.

Reageer op dit artikel