nieuws

Jonge kinderen ook uitgebuit in horeca

Horeca

Jonge kinderen worden uitgebuit door de horeca. Dat blijkt uit een rapport van de Ecpat, een internationale organisatie die zich inzet tegen het financieel en seksueel misbruik van minderjarigen.

Naast de horeca noemt de Ecpat ook de schoonmaakbranche en de familie thuis. ‘En dan gaat het niet om de afwas doen na het eten, maar om echt heel zwaar werk, waar iemand anders financieel wijzer van wordt’, aldus een woordvoerder in De Telegraaf.

Totaal gaat het om 230 geregistreerde slachtoffers die veelal zijn gebruikt voor prostitutie, drugshandel of andere criminele activiteiten. Onder deze zware top bevinden zich dus de ietwat onschuldige gevallen zoals horeca en de schoonmaakbranche.

De Tweede Kamer noemt de uitkomst van het rapport ontluisterend. D66-Kamerlid Lousewies van der Laan pleit dan ook voor een betere samenwerking tussen de politie en alle betrokken organisaties. ‘Ieder kind moet hier veilig kunnen opgroeien. Ik heb het idee dat dit nog maar het topje van de ijsberg is’, aldus Van der Laan.

Reageer op dit artikel