nieuws

Kelnerrace prooi voor café Kobus Kuch

Horeca

Kobus Kuch is de grote winnaar geworden van de populaire Kelnerrace van Delft. Het team van het Delfste horecabedrijf legde zondag het snelst een parcours over een caféterras af. Aan de wedstrijd namen tachtig horecamedewerkers verdeeld over twintig teams deel.

Voor het winnende bedrijf was het een thuiswedstrijd. De achtste editie van de Kelnerrace van Delft werd gehouden op de Beestermarkt in het centrum van de stad, daar waar Kobus Kuch van uitbater Jeroen Verwaai is gevestigd. Bij de wedstrijd is het de bedoeling om zo snel mogelijk een bestelling op een terras op te nemen en uit te serveren.

‘Het is als stijldansen op een terras’, zo meldt organisator Joost Verhoef van partyservice Knus Delftse Hout. ‘In estafettevorm renden deelnemers over het terras langs honden en kinderen. Het ging niet alleen om de tijd, ook de vriendelijkheid van de deelnemer nam de jury mee in de beoordeling.’

De populariteit van de Delftse Kelnerrace is inmiddels ook doorgedrongen in het buitenland. In het Belgische Gent vindt een kopie plaats van de Hollandse caféwedstrijd. Vorig jaar na een delegatie van de Gentse horeca een kijkje achter de schermen in Delft, met een eigen Belgische wedstrijd als gevolg.

Reageer op dit artikel