nieuws

Landgoed Engelenburg kiest voor koninklijke ervaring

Horeca

Kasteel Landgoed Engelenburg in Brummen heeft een nieuwe eigenaar. Vanaf volgende maand zwaait Johan Agricola samen met zijn vrouw Carin de scepter over het hotel-restaurant. Agricola was enkele jaren geleden nog nauw betrokken bij hét Koninklijke huwelijk van deze eeuw.

Agricola fungeerde in 2002 ruim vier maanden als assistent van de Hofmaarschalk van Hare Majesteit de Koningin. Hij was in die functie nauw betrokken bij de organisatie van het huwelijk van Prins Willem Alexander en Prinses Máxima. Daarvoor was hij zes jaar general manager van het luxe vijfsterrenhotel Lord Carles Hotel in Somerset West, in de Kaapstreek in Zuid-Afrika.

Die Zuid-Afrikaanse sfeer ademt Engelenburg ook uit, aldus Agricola over zijn keuze voor Engelenburg. ‘Alsof je aan de voet van de Hottentot Holland Mountains staat, maar dan in het rijke Gelderse landschap. Ook gastronomisch proef je Zuid-Afrika, de chef-kok weet dat uitstekend te treffen.’

Kasteel Engelenburg stamt uit de middeleeuwen en heeft als voorbeeld gediend voor Paleis ’t Loo in Apeldoorn. Rond 1780 diende het als hoofdkwartier van de patriotten van Gelderland en bewoonde hun leider, Robbert Jasper van der Capellen, het kasteel. In 1988 kocht Ton de Lange het uitgebreide landgoed en verbouwde het tot een exclusief viersterrenhotel inclusief golfbaan.

Vorig jaar werd Landgoed Engelenburg gekozen tot ‘Mooiste Kasteel van Nederland’. Het bedrijf beschikt over dertig vijfsterrenhotelkamers en een luxe restaurant. Het restaurant werd in november 2004 voor het eerst opgenomen in de jongste uitgave van de restaurantgids Lekker. Het Landgoed is lid van de culinaire vereniging Châteaux et Résidences Gastronomiques.

Reageer op dit artikel