nieuws

Legionella slaat weer toe in hotel

Horeca

Weer is een hotel getroffen door de gevreesde legionellabacterie. Na eerder dit jaar in het luxe Okura-hotel in Amsterdam en vorig jaar het Amstelhotel eveneens in de hoofdstad, is nu een hotelbedrijf in het oosten van het land het slachtoffer.

Het gaat om het kleine Hotel-restaurant Tuindorp in het Overijsselse Hengelo. Volgens een woordvoerder van leerwerkproject De Kapstok, waaronder Tuindorp valt, is er weinig aan de hand. In het acht kamers tellende hotel waren drie gasten, toen de legionellabacterie aan het licht kwam. In Hengelo is de gevreesde griepbrenger op meerdere plaatsen aangetroffen, waaronder een voetbal en hockeyclub.

In augustus moest het Okura-hotel in Amsterdam tien van de 23 verdiepingen enkele dagen sluiten vanwege de vondst van legionella. Het hotelbedrijf gaf direct openheid van zaken, waardoor betrokkenen op de hoogte bleven van de ontwikkelingen. Vorig jaar rond deze tijd kwam aan het licht dat het beroemde Amstelhotel getroffen was door legionella. Het hele hotel werd daarbij uit voorzorg ontruimd.

Reageer op dit artikel